van de
26
items worden getoond.

Hoe werk ik de vloeraansluiting van een radiator af?

Rozetten.
In het assortiment van Levica® vindt u robuuste “design”-rozetten voor de afwerking van de vloeraansluitingen van uw radiatoren.
Met de rozetten kunnen designradiatoren met gescheiden aanvoer en retour of met een midden aansluiting nog fraaier worden afgewerkt.
De rozetten bestaan in enkele en dubbele rozetten. De enkele rozetten worden geleverd in sets en zijn verkrijgbaar in zwart, wit, metallic, chroom, eik, esdoorn, beuk en merbau.
De dubbele rozetten bestaan in het zwart, wit (RAL9016) of inox.

1. Meet de afstand tussen de middelpunten van de koud- en warmwaterleidingen.
2. Plaats de twee helften van de rozet over de buizen en klik ze in elkaar.
3. Schuif ze tot op de vloer.
Of als het nog kan neem twee enkelvoudige rozetten en schuif ze over de buizen

Afdekbuisjes.
Naast de rozetten voor de vloerafwerking  levert Levica® ook afdekbuisjes om de opstaande leidingen  te verfraaien. De afdekbuisjes  kunnen eenvoudig op maat worden gezaagd en na het aansluiten van de radiator worden aangebracht. De afdekbuisjes kan je open plooien en over de verwarmingsbuis schuiven. Ze zijn leverbaar in sets in de kleuren zwart, Wit (RAL 9016) en in metallic.
Door de rozetten en afzetbuisjes kunnen de aansluitleidingen van uw radiatoren mooi onzichtbaar worden weggewerkt.

Bekijk deze tip

Hoe bespaar ik energie?

Wist U dat een gezin in een woning uit de jaren ’90 ongeveer 40% van de energie factuur uitgeeft aan verwarming? In de grootsteden Brussel - Antwerpen - Wallonië kan dit oplopen tot meer dan 60%.
Het beperken van het energieverlies EN het optimaliseren van producten en middelen kan je veel geld besparen.

Tips
 

 • Isoleer de leidingen in onverwarmde kamers. Want 1 meter buis van 1”, met CV-water van 70°C., heeft een warmteverlies van circa 60 W. (bij 20°C. omgevingstemperatuur)
 • Gebruik een A-label circulatiepomp. Deze verbruikt circa 7 W./u. De bestaande circulatiepompen verbruiken 70 - 120 W./u. Jaarlijks functioneert de pomp circa 5.000 uren.
 • De thermostaat 1°C. lager zetten, geeft 7% minder energieverbruik.
 • Aluminium folie als isolatie achter radiatoren is een winst van 2 à 3%.
 • Plaats thermostatische radiator-kranen. Ze verminderen uw energieverbruik met 4%.
 • Verlaag de temperatuur s’ nachts -of bij afwezigheid min. 1/2dag – met maximum 4°C. vergeleken met je normale dagtemperatuur. Bij een te grote temperatuur daling zullen de muren afkoelen; dus extra energie-kost bij het terug opwarmen.
 • Verlucht de kamers in perioden van maximaal 10 min. Indien de ramen langer open blijven, worden de muren kouder en dus extra energie om ze weer op te warmen. Het is beter meerdere keren per dag te verluchten met korte perioden.
 • Bij vervanging van radiatoren plaats radiatoren met besparende lamellen.
 • Overweeg bij aanpassingen vloerverwarming als hoofdverwarming of eventueel samen met andere warmingsinstallaties.  
Bekijk deze tip

Van een handdoek radiator een elektrische radiator maken.

PTC staat voor "Positieve Temperatuur Coëfficiënt”. Door gebruik te maken van PTC technologie zijn deze elementen zelf begrenzend wat betreft temperatuur. Zelfs als er geen vloeistof aanwezig is zullen deze elementen niet oververhitten. Het afgegeven vermogen van deze elementen is afhankelijk van de temperatuur, bij stijgende temperatuur zal het vermogen afnemen.

Deze elementen kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden binnen een vloeistof gevulde radiator (water met antivries bescherming). Daardoor zijn ze universeel te gebruiken in bijvoorbeeld handdoek en/of designradiatoren mits er ruimte voorzien is om de weerstand te plaatsen en deze voorzien zijn van een ½” BSP inwendige schroefdraad. Het PTC zelf beperkende effect zal voorkomen dat de gevraagde temperatuur wordt overschreden en een evenwicht zoeken met de omgevingstemperatuur.
Wanneer deze elementen gemonteerd worden in een T-stuk, dan kan men de radiator ook op de CV installatie aansluiten. Wanneer de CV installatie is uitgeschakeld kan men gebruik maken van het elektrische verwarmingselement.

Het opwarming proces doorloopt drie fasen:
1. Start-up fase. In de eerste 60 sec, de activatiefase, werkt de PTC aan 130% circa van het nominale vermogen ("turbo boost kracht" effect )
2. Nominaal vermogen fase. In deze fase bereikt het PTC verwarmingselementen de gevraagde temperatuur
3. Energiebesparing fase. Bij verhoging van de omgevingstemperatuur vermindert het vermogen totdat een nieuw evenwicht is bereikt. Het stroomverbruik wordt gereduceerd tot 70% - 80% van het nominale vermogen.

De voordelen van de PTC-technologie?
• Intrinsieke veiligheid: geen gevaar voor oververhitting, verbrandingen of brand
• Geen koude periodes.
• Beter en sneller warmte-up bij aansluiting
• Absoluut geen lawaai.
• Praktisch voor "design" radiatoren in zeer smalle ruimte.
• PTC technologie is betaalbaar en rendabel.
• Uniforme verwarming door zelfregulatie; geen thermostatische cyclus.

Ingebruikname.
Wanneer men deze PTC elementen gebruikt in een radiator die niet is aangesloten op de CV installatie:
1. Plaats het element aan de onderzijde in de radiator.
2. Vul de radiator met water tot ca. 5 cm onder het maximum niveau.
3. Plaats aan de bovenzijde van de radiator een ontluchtingskraantje.
4. Schakel het verwarmingselement in en laat de radiator op temperatuur komen, gedurende deze tijd moet het ontluchtingskraantje open staan. Lucht en water (door uitzetting) kunnen nu vrij wegstromen.
5. Als er geen water meer uit komt kan men het ontluchtingskraantje sluiten.
6. Om te vermijden dat het water in de radiator bevriest mengen we het water met antivries in de verhouding 3/1. (vraag Levica het antivries product voor uw Levica-radiatoren)

Bekijk deze tip

Een vorstbeveiligingskabel plaatsen.

Is een vorstbeveiligingskabel efficiënt?

Een vorst beveiligingskabel:

 • Beschermt waterleidingen tot -40°C
 • Bevat een energiebesparende thermostaat die automatisch inschakelt bij +5°C. 
 • thermostaat en beveiliging zijn voor gemonteerd en direct te gebruiken.


Eenvoudige installatie
de kabel met tape tegen de buis bevestigen en verbinden met de stroombron. 

Is betaalbaar
door het geringe vermogen en door het zelfregulerend effect. De beveiligingskabel functioneert uitsluitend in de acute situatie. De thermostaat beperkt het elektriciteitsverbruik eenmaal de temperatuur van +5° graden is bereikt. Het is echter belangrijk de leiding met beveiligingskabel goed te isoleren. Hoe beter de isolatie , hoe minder elektriciteitsverbruik.

model           Vermogen (Watt)          Lengte (meter)
7002232                35                            2
7002233                71                            4
7002234              117                            8

Langere beveiligingskabels bestaan natuurlijk ook. 

Bekijk deze tip

Ik zoek een programmeerbare draadloze radiator thermostaat.

Als draadloze RADIATOR THERMOSTAAT biedt de Living-eco je alle comfort. De energie die je kan besparen is merkbaar. De Living-eco kan ook in verschillende ruimtes gebruikt worden.

Slimme functies, zoals de open-raam-functie helpen energieverspilling te voorkomen door het automatisch regelen van warmte wanneer een kamer wordt gelucht.
De weg-functie kan automatisch de kamertemperatuur verlagen bij afwezigheid, en voor terugkomst opwarmen - zonder aan comfort in te boeten.
De geruisloze stappenmotor zorgt voor een perfecte en nauwkeurige regeling. 

Living-eco is geschikt voor:

 • Danfoss ra-click
 • Comap M28-1.5
 • Levica M30-1.5
 • Heimeier M30- 1.5
 • Oventrop M30-1.5

Als door omstandigheden je thermostatische radiatorkraan is afgedekt - bv. gordijnen - rust uw radiator dan uit met de Levica afstandsbediening (nr 129). Zo kan je uw thermostaat tot max. 1,5 meter verplaatsen.

Bekijk deze tip

Kan ik mijn vloerverwarming zelf aanleggen?

Wat wil je? Natuurlijk.

Gaat het over een oppervlakte dat kleiner is dan 15m²?
Gaat het over een grotere oppervlakte? Voorzie je bijkomende verwarmingsinstallaties,  radiatoren, palletkachel … ?

Zelf vloerverwarming leggen voor een oppervlakte kleiner dan 15m² is kinderspel met het Levica® mini-pakket. De toegevoegde beschrijving maakt deze klus vrij goed haalbaar.  

Wil je vloerverwarming voor uw hele woning? Ons vloerverwarmingspakket “the green Pipe tacker-techniek” is voor u de oplossing. Neem contact met ons op.
We berekenen de nodige materialen om uw project te verwezenlijken en uw kamers optimaal te verwarmen. Het professionele verleggingsplan verwerkt mogelijke problemen en valkuilen en krijgt u er gratis boven op. “The green Pipe tacker-techniek “ kan u zelf realiseren. Levica biedt je elke moment graag advies. 

Bekijk deze tip

TOP