Moet ik mijn circulatiepomp vervangen?

Zo bespaart u tot 85% energie. Als u nog een traditionele circulatiepomp hebt is de vervanging een ernstige kostenbesparing. Want met haar vermogen van ergens tussen de 40 en de 120 watt/uur is uw huidige pomp goed voor meer dan 10% van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik.
Vervang ze door een Levica®-A-label circulatiepomp. Deze A-label circulator verbruikt tussen de 4-7 watt/uur in een normale woning.
 

  • Meer dan 90 procent van de natloopcirculatiepompen voor cv. en airconditioning die nu op de markt zijn, mogen vanaf 1 januari 2013 niet meer verkocht worden. Een nieuwe EPU/Erp-Richtlijn stelt strengere eisen aan de energie-efficiëntie van de pompen.
  • Vanaf 1 augustus 2015 zullen ook de geïntegreerde pompen van ketels en warmtepompen aan deze nieuwe wetgeving moeten voldoen'. Met deze EEI-pompen (energie-efficiëntie index) kan u heel wat geld besparen. De modellen Levica® voldoen al aan deze nieuwe eisen.
  •  Extra kosten? Vooralsnog zullen de aanschafkosten van minder efficiënte pompen lager blijven dan die van modellen met een hoger efficiëntieniveau. Zolang de economie nog steeds fragiel is, zal dit onvermijdelijk van invloed zijn op elke aankoopbeslissing. Ofschoon de kosten een belangrijke factor vormen in het aanschafproces, is het toch aan te raden de overstap te maken naar producten met een hogere efficiëntie gezien de energiewinst.


Is vervanging altijd mogelijk?
Het vervangen van een "oude" pomp door hetzelfde "nieuwe" type is praktisch altijd, zonder enige beperking, mogelijk.
Het vervangen van een bestaande pomp (oud of nieuw of een vergelijkbare pomp van een ander merk) door een Wita / Levica kan bij een  installatie met radiatoren of vloerverwarming, al dan niet voorzien van een pompschakeling, vrijwel altijd.  De Wita Delta HE  circulatiepomp met  A-label regelt automatisch zijn eigen prestatie. 



TOP