Vloerverwarming: Polybeton en The Green Pipe

Men vertelt dat the Green Pipe te veel krimpt en uitzet waardoor er scheuren kunnen ontstaan in combinatie met polybeton.

Het voorkomen van scheurvorming in vloeren zit veel meer in voorzorg maatregels aan de vloerzijde dan in de  soort toegepaste vloerverwarming buis. Belangrijke maatregels in de opbouw van de vloer met polybeton zijn:
* samenstelling van de polybeton.
* dikte van de polybeton.
* bewapening van de polybeton.
* het plaatsen van randisolatie zorgt voor de expansie mogelijkheid voor de vloer. (voorkomt eveneens koudebruggen en verwijdert contactgeluid)
* het aanbrengen van dilatatie voegen ( strekkende lengtes > 10 meter, oppervlaktes > 45m² en deurdoorgangen moeten gedilateerd worden) 

Het uitzetten en krimpen van de betonvloer speelt een heel belangrijke rol bij het plaatsen van vloerverwarming. Bovenstaande punten zullen best in detail beoordeeld worden door de polybeton leverancier.

De lineaire uitzettingscoëfficiënt van The Green Pipe is 0,18 mm/m.K. Deze vijflagen buis is opgebouwd uit High Density Polyethyleen (de sterkste PE soort) met een tussenliggende EVOH dampscherm (zuurstofdicht volgens DIN4726) en is de meest gebruikte buissoort in vloerverwarming systemen. 

In de documenten het DIN CERTO certificaat van de The Green Pipe, 5L PE-RT buis.
Deze is dus DIN geprüft.

Zie ook: htpp//www.gepolierdebeton.be
Zie Document "Technische specificatie "The Green Pipe".(5L PE-RT)TOP