Hoe herstel ik een lekkende leiding?

Dank zij de Levica® producten ben je niet meer genoodzaakt je lekkende leidingen - warm, koud, stoom, elektro, enz. … -  te vervangen bij  kleine beschadigingen (< dan 1cm). De All-fix tape is ook een eenvoudige oplossing bij puntcorrosie en scheurtjes in je warm of koud waterleiding. Met All-fix werk je proper: geen verlijming en geen plaksel aan handen of vingers. 

De All-Fix-tape 25 mm x 3 m. Inzetbaar voor metalen en flexibele buizen tot 25 mm dik en bij temperaturen van -65° tot 260° Celsius zorgt de tape voor een permanente afdichting: water- en luchtdichtheid in enkele seconden. De tape is bestand tegen oliën, zuren , zoutwater en UV stralen en tegen 8 bar  (bij buisdiameter max. 25 mm).
Deze tape bevat geen kleefmiddel, is vervaardigd uit een specifieke silicone en is bruikbaar van beide zijden. De dubbele lagen tape fusioneren met zichzelf en garanderen een enorme stevigheid en ondoordringbaarheid. En toch is het in de eerste momenten van de handeling goed los te maken. Je kan het gemakkelijk verwijderen zonder dat er kleverige of slijmerig tape resten achterblijven. Een stanleymes of schaar volstaat en het oppervlak is zoals voorheen. 

Gebruiksaanwijzing? 

1. Reinig de plaats waar je de All-fix tape wil aanbrengen. Om snel en gemakkelijk te werken is het aangewezen vooraf enkele strookjes van 15a20 cm lint af te snijden. Ongeveer 4 tot 5x de diameter die je moet omwikkelen.
2. Verwijdert de beschermende doorzichtige plastic folie.
3. Wikkel Levica Repair-tape rond het project (bv. buis).
4. Houd rekening dat U bij het omwikkelen de tape “uitrekt tot het dubbel van de lengte ”dit om een goede hechting te hebben. (Voor hogere drukken, “rek zo ver mogelijk uit”) Hoe strakker de Levica Repair-tape zit, hoe sterker de verbinding.
5. Hou er rekening mee dat er een 50% overlapping van de tape is. De eerste en de laatste wikkeling worden 100% overlapt. Begin en eindig ca. 75 mm aan weerszijde van de beschadiging. Indien nodig een 2de laag aanbrengen. 


ALL – Fix.
De gebruiksmogelijkheden van deze tape lijken onbegrensd. All-fix repareert alle vormen van leidingen, beschermd tegen corrosie, is de ideale noodreparatie van koel- en tuinslangen. De tape is bruikbaar op heel wat materialen in heel wat omstandigheden en situaties. Het hecht op kunststoffen, metalen, glas, rubber, keramiek … en functioneert zelfs onder water. Bij herstelling van buizen onder druk – radiator leidingen, waterslang – is het aangewezen de tape tot het maximum uit te rekken voor een maximale fusie van de siliconetape en verschillende lagen aan te brengen omwille van de druk. Om iets waterdicht te maken of te isoleren, waarbij de druk geen rol speelt, is dit minder belangrijk en kan één laag zelfs volstaan. TOP